Benefiet

Benefiet

Hieronder de aanduiding met de naam leaf zit een nieuwsbrief van het Hospital. We hopen dmv veel activiteiten geld op te halen voor het Hospital. Met name de oogoperaties lopen goed en voorzien in een grote behoefte in de Himalaya van India. Het merendeel van de mensen zijn te arm om de relatief eenvoudige maar broodnodige ingreep te kunnen betalen. 50 euro beteken heel veel voor de mens die het betreft. Voor degenen die wel eens in een arm gebied zijn geweest weet dat een handicap vaak flink doorwerkt in je levensomstandigheden en fysieke gevoel, dit betreft zeker mensen die in de bergen wonen.

leaf

Shree Baba Haidakhan

Babaji’s inspiration

De uitlopers van de Himalaya hebben vele heiligen voortgebracht. Een van hen is Shri Hairakhan Wale Baba, die bekend is geworden als een incarnatie van Shiva, (Mahavatar) en herkend door honderdduizend mensen door het boek van Paramahansa Yogananda “Autobiography of a Yogi”.                                                                                                                                                                         Een Mahavatar is de menselijke manifestatie van God en is niet geboren uit een vrouw. Zijn komst op aarde is, zowel in geschriften als door de grote Indiase heilige Mahendra Baba -die vele reizen door India maakte  op zoek naar Babaji en daarbij sprak over een veranderen  van de wereld door het transformeren van de harten en gedachten van de mensheid – , voorspeld. De laatste manifestatie van Shri Hairakhan Wale Baba oftewel Babaji vond tussen 1970 en 1984 plaats waar hij in een grot aan de voet van de Mount Kailash in een klein dorpje Haidakhan gevonden werd.

baba 1

Babaji’s leerlingen ervaren en beleven  hem als een tijdloze manifestatie van God. Zijn leiding en lessen hebben een diepgang die ver boven wat menselijke mogelijk is uitsteekt.

Om de mens te helpen zijn gedachten op God te richten gaf Babaji een praktische oefening nl.  het constant en herhaaldelijk reciteren van de mantra  ‘OM NAMAH SHIVAYA’ . Deze mantra wijst de weg naar het Goddelijk bewustzijn en is al eeuwen in gebruikt bij heiligen en Guru’s in India en in het westen.Constante herhaling van een mantra [japa] opent het hart en richt gedachten op God.

Ook gaf hij iedereen die bij hem kwam dezelfde boodschap of les, nl om Karma yoga te doen: het werken/ handelen gefocust op het Goddelijke.

 baba 2

 

Ofschoon Babaji in een Hindu cultuur leefde was hij niet verbonden aan welke religie dan ook. Zijn stelling was dat elke godsdienst naar God kan leiden, hij hield zijn leerlingen voor dat de mensheid één grote familie is – de familie van God. Gestelde vragen over religie, antwoordde hij steevast met: “Volg de religie van je hart”.

Hij gaf aan dat hij gekomen was om de principes van de Sanatan Dharma – de eeuwige tijdloze religie- opnieuw inhoud te geven en dat alle andere religies die als basis zouden kiezen.

Babaji zei:”Volg de principes van Waarheid, Eenvoud en Liefde, dat is de belangrijkste taak voor de  mensheid en hoogste yoga. Ieder moet zijn of haar taak uitvoeren en daar niet van afwijken. Dienstbaarheid aan de mensheid is de eerste taak. In deze tijden zijn onmenselijkheid en luiheid toegenomen. Daarom is het van belang om hard te werken en niet je hart te verliezen.                           Babaji houdt ons voor om dapper en moedig te zijn en om hard te werken.

 

baba 3

 

 Op 14 februari 1984 verliet Babaji zijn lichaam met de woorden: “ Ik heb jullie de weg getoond nu is het jullie beurt. Mogen jullie gelukkig zijn, mogen jullie vrede, vooruitgang en geluk in jullie levens bereiken”.

Zoals Babaji in Haidakhan aanwezig was, zo roept hij vandaag de dag nog steeds op bijzondere, mystieke wijze mensen over de hele wereld op. Het bewijs daarvoor is het grote aantal mensen in zowel India als daarbuiten die zijn zegen ontvangen.

 Bhole Baba ki Jai !!